pieczenie 29.03.2022

ciasto czekoladowe na kefirze

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ciasto czekoladowe na kefirze
M.studio, stock.adobe.com
0

To najbardziej aromatyczne i pyszne ciasto czekoladowe ze wszystkich, które zrobiłem na kefirze. Dlatego spieszę się, aby jak najszybciej podzielić się z Tobą tak udanym przepisem! Co więcej, jest przygotowywany z improwizowanych składników-nic skomplikowanego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z cukrem i solą mikserem, aż będą puszyste.

Wymieszaj kefir i sodę i pozostaw na chwilę.

Przesianą mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia.

Wymieszaj jajka, kefir i olej roślinny. Stopniowo wprowadzaj suchą mieszaninę i zagniataj, aż będzie gładka. Dodaj startą czekoladę.

Wlej ciasto do formy i piecz ciasto przez około 45 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy