pierwsze dania 18.03.2022

zupa grochowa z rybą w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa grochowa z rybą w powolnej kuchence
teleginatania, stock.adobe.com
0

Zupa grochowa z rybą jest bez przesady jedną z najbardziej oryginalnych opcji spośród wszystkich możliwych. Do tego przepisu najczęściej używam makreli, ponieważ jest bardziej tłusta. Najłatwiej jest przygotować taką zupę w powolnej kuchence.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej spłucz groszek. Kruszony nie może być moczony.

Posiekaj marchewki i cebulę i grubsze ziemniaki z rybą.

Smaż cebulę i marchewkę na oleju bezpośrednio w misce w trybie smażenia warzyw przez 10 minut.

Dodaj ziemniaki, makrelę i groszek. Napełnij gorącą wodą.

Gotuj zupę przez 45 minut w odpowiednim trybie. Krótko przed końcem programu dodaj przyprawy i posiekane zioła.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy