pieczenie 22.11.2022

rogaliki z czekoladą

40 min
8 porcji
Rogaliki z czekoladą
Maresol, stock.adobe.com
0

Weekend to idealny czas, aby zadowolić rodzinę domowymi wypiekami. Zaletą tego przepisu jest prostota. Nie musisz wyrabiać ciasta i wymyślać super skomplikowanego nadzienia. Weź gotowe ciasto francuskie i trochę czekolady - a pyszne, aromatyczne śniadanie jest gotowe!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ciasto rozmrozić w temperaturze pokojowej, następnie ułożyć na posypanym mąką stole, lekko rozwałkować na kwadrat o boku około 40 cm. Powinno być 16 trójkątów ciasta.

Umieść 2 łyżeczki kawałków czekolady na środku każdego trójkąta i uformuj rogaliki, zaczynając wirować z szerokiego boku trójkąta. Powierzchnię rogalików posmarować jajkiem ubitym z wodą.

Ułóż produkty szwem w dół na blasze wyłożonej pergaminem, zaokrąglij krawędzie półksiężycem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-25 minut.

Gotowe rogaliki posyp cukrem pudrem.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy