Sałatka z rybą na zimę

1 godz. 0 min.
6 porcji
Sałatka z rybą na zimę
Pretti, stock.adobe.com
0

Sałatki warzywne nie są jedynymi sałatkami, które można przygotować na zimę. A przepis na świetną sałatkę z rybą jest tego wyraźnym dowodem. Z łatwością zastąpi przystawkę lub danie główne i nadal można go podawać od razu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż obrane pomidory przez maszynkę do mięsa i losowo posiekaj resztę warzyw.

Ugotuj rybę do miękkości i pokrój na kawałki.

Podsmaż cebulę, marchewkę i paprykę do miękkości. Dodaj pomidory, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut na małym ogniu.

Dodaj sos pomidorowy, cukier, sól i rybę i ponownie zagotuj.

Dusić przez kolejne 15 minut. Dodaj liść laurowy i ocet i gotuj przez kolejne 15 minut.

Wrzuć sałatkę rybną do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy