dżem śliwkowy przez maszynę do mięsa

50 min
4 porcje
Dżem śliwkowy przez maszynkę do mięsa
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Najłatwiejszym sposobem uzyskania jednolitej tekstury dżemu przy minimalnym wysiłku jest użycie maszynki do mięsa. Nawiasem mówiąc, do dżemu śliwkowego nadają się nie tylko śliwki tej samej odmiany, ale także różne rodzaje razem, aby uzyskać bogatszy smak i aromat. Spróbuj przy okazji!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwki i przełóż połówki przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier i zagotuj.

Gotuj dżem przez 30-40 minut, aż będzie gęsty na małym ogniu. Na koniec dodaj cynamon.

Ułóż dżem w suchych, czystych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy