język teściowej z bakłażana z pomidorami i czosnkiem na zimę

1 godz. 10 min.
10 porcji
Język teściowej z bakłażana z pomidorami i czosnkiem na zimę
nndanko, stock.adobe.com
0

Z pewnością próbowałeś tej przekąski i wahałeś się, czy zrobić ją samodzielnie. Nie kłócę się, Proces jest pracochłonny, ale wysiłek jest tego wart! Język teściowej z bakłażana z pomidorami i czosnkiem to danie, które wszyscy będą podziwiać!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażany wzdłuż na talerze i zalej osoloną wodą przez 20 minut.

Ułóż bakłażany kolejno na patelni i smaż z obu stron na złoty kolor.

Czosnek obrać, posiekać i wymieszać z solą.

Natrzyj każdy bakłażan aromatyczną mieszanką i zwiń.

Drobno posiekaj pomidory, obraną paprykę i cebulę. Obierz ostrą paprykę z nasion i posiekaj.

Smaż cebulę na oleju przez 3-5 minut.

Dodaj pomidory, paprykę i ostrą paprykę, mieloną paprykę, cukier. Dusić przez 10 minut.

Ułóż warstwy smażenia i bułek w słoikach.

Sterylizuj przez 20 minut, dodaj ocet i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy