dżem agrestowy z żelatyną

40 min
4 porcje
Dżem agrestowy z żelatyną
HandmadePictures, stock.adobe.com
0

Jeśli chcesz uzyskać najgrubszy dżem, istnieją dwa rozwiązania-długo gotować jagodę lub użyć zagęszczacza. W przypadku tego przepisu na agrest proponuję wziąć trochę żelatyny i nie marnować wysiłku i czasu przy kuchence.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Dodaj kilka łyżek wody do agrestu, gotuj, aż jagody będą miękkie i zmielić przez sito.

Dodaj cukier do puree, ponownie zagotuj i gotuj przez 5-7 minut.

Wlej żelatynę, gotuj dżem przez kolejną minutę i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy