Syrop z czerwonej porzeczki na zimę

30 min
4 porcje
Syrop z czerwonej porzeczki na zimę
g215, stock.adobe.com
0

Jeśli często robisz desery, z pewnością przyda Ci się syrop z czerwonej porzeczki. Można go używać do impregnacji herbatników, dodawania do herbaty, kompotu i sosów. Wystarczy polać syropem kromkę chleba i jest już bardzo smaczny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń czerwone porzeczki ze szczotek i spłucz.

Zmiel w blenderze lub przepuść przez maszynkę do mięsa.

Dodaj wodę, cukier i odstaw na 1 godzinę.

Gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Przecedzić przez podwójną warstwę gazy.

Gotuj powstały płyn przez 10 minut.

Wlej do słoików, zwiń syrop i dobrze zawiń na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy