dżem winogronowy z agarem agarowym

45 min
4 porcje
Dżem winogronowy z agarem agarowym
Trending Now, stock.adobe.com
0

Jak łatwo się domyślić, dżem winogronowy z agarem agarowym jest odmianą tradycyjnego dżemu, który jest wytwarzany z agaru agarowego zamiast zwykłej żelatyny. Ta naturalna i bezpieczna substancja pomaga dżemowi dłużej zachować swoją teksturę i strukturę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel winogrona blenderem lub przepuść przez maszynkę do mięsa.

W razie potrzeby przetrzyj przez sito z pestek.

Dodaj agar do puree, wymieszaj i pozostaw na 20 minut.

Dodaj cukier, zagotuj przedmiot i gotuj dżem przez 7 minut na małym ogniu.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy