sałatki 22.01.2022

Nicoise z rybami w puszkach

25 min
2 porcje
Nicoise z rybami w puszkach
ivanmateev, stock.adobe.com
0

Nicoise to słynna francuska sałatka ze świeżymi warzywami, jajkami i anchois. Danie przyszło do nas z Nicei i zasłużenie stało się jednym z najpopularniejszych na świecie. W życiu codziennym Nicoise można gotować z dowolnymi puszkami rybnymi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj jajka do miękkości i grubo posiekaj.

Podobnie grubo posiekaj wszystkie inne warzywa i dodaj mieszankę sałatkową.

Gotuj zieloną fasolkę przez kilka minut we wrzącej wodzie.

Dodaj ryby i posiekane warzywa, połóż sałatkę na talerzach.

Dopraw olejem, musztardą Dijon i octem winnym.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy