dżem z dziczyzny gruszkowej

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z dziczyzny gruszkowej
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Dzika gruszka nie jest zbyt dobra tylko do jedzenia, ale świetnie nadaje się do półfabrykatów. Będzie miała czas na gotowanie, zmiękczenie i pełne ujawnienie swojego smaku tak doskonałego domowego dżemu. Mówię Ci, jak to ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń środek z gruszki i pokrój losowo.

Zalej dziczyznę wrzącą wodą przez minutę. Odcedź i powtórz procedurę jeszcze dwa razy.

Przełóż dziczyznę przez maszynkę do mięsa lub drobno posiekaj.

Zagotuj wodę z cukrem i włóż gruszki do syropu.

Gotuj dżem przez pół godziny na małym ogniu po ugotowaniu. Na koniec dodaj wanilinę.

Zwiń go na zimę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy