dżem z jabłek i czarnej porzeczki

40 min
4 porcje
Dżem z jabłek i czarnej porzeczki
marylooo, stock.adobe.com
0

W pachnących zimowych preparatach jabłka zawsze wspaniale łączą się z czarną porzeczką. Ten dżem spodoba się tym, którzy nie lubią zbyt słodkich i mdłych dżemów. Jest również bardzo przydatny, bogaty w witaminę C i doskonale gęstnieje po ugotowaniu. Same plusy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka i zetrzyj lub drobno posiekaj.

Posyp porzeczki cukrem, dodaj wodę i zagotuj.

Gotuj przez 5-7 minut i dodaj jabłka.

Gotuj dżem przez kolejne 15 minut na małym ogniu i włóż do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy