marynowane winogrona z octem bez sterylizacji

45 min
3 porcje
Marynowane winogrona z octem bez sterylizacji
Chartchai, stock.adobe.com
0

Cóż za wspaniały sposób na zachowanie smaku i aromatu świeżych winogron! Wspaniały, a jednocześnie-jak najbardziej oryginalny. Nawet jeśli jeszcze nie próbowałeś marynowanych winogron z octem, radzę zwinąć co najmniej kilka słoików. Soczysta słodka jagoda staje się pikantna i kwaśna.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz winogrona, oderwij gałązki i włóż do czystych, suchych słoików.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 10 minut pod pokrywkami.

Odcedź tę wodę, dodaj pozostałe składniki i gotuj marynatę przez 3 minuty.

Napełnij z powrotem i zwiń winogrona na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy