Adjika pomidorowa z czosnkiem i papryką na zimę

40 min
5 puszek
Adjika z pomidorów z czosnkiem i papryką na zimę
New Africa, stock.adobe.com
0

Adjika to ulubiony" zimowy " SOS wielu gospodyń domowych. Jest kochany za smak i aromat, wszechstronność i łatwość przygotowania. Łączy się z makaronem, ryżem i każdym mięsem. Przepis nie wymaga użycia octu, podczas gdy Adjika jest przechowywana przez długi czas.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pomidory, usuń środek, pokrój na 4 części. Obierz paprykę i papryczki chili z nasion, pokrój losowo. Obierz czosnek.

Przepuść wszystkie przygotowane warzywa przez maszynę do mięsa.

Umieść masę warzywną w misce do gotowania, dopraw solą, wymieszaj i zagotuj na dużym ogniu. Gotuj sos, mieszając, przez 5 minut.

Wlej wrzącą Adjikę do wcześniej wysterylizowanych małych słoików, szczelnie zamknij, odwróć do góry nogami, zawiń i całkowicie ostudź. Taki przedmiot jest bezpiecznie przechowywany w temperaturze pokojowej przez 1 rok.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy