lecho z ostrej papryki na zimę

45 min
2 porcje
Lecho z ostrej papryki na zimę
Elenglush, stock.adobe.com
0

Dzisiaj chcę opowiedzieć o moim ulubionym przepisie na lecho w puszkach, który sprawi, że Twoja zima będzie o wiele przyjemniejsza i cieplejsza. To lecho z ostrej papryki, która jest rozgrzewająca w dosłownym tego słowa znaczeniu. Koniecznie spróbuj, jeśli lubisz pikantne przekąski.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój oba rodzaje papryki. Zmiel pomidory blenderem.

Wyślij wszystko na patelnię. Dodaj cukier, sól i masło, zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Dodaj posiekaną kolendrę i czosnek. Gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet i zwiń lecho do wysterylizowanych słoików na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy