przekąski 06.07.2023

pasztet śledziowy do kanapek

15 min
3 porcje
Pasztet śledziowy na kanapki
Nickola_Che, stock.adobe.com
0

W czasach Związku Radzieckiego żadna uczta studencka nie była kompletna bez pasztetu śledziowego do kanapek. Przekąska była przygotowywana z dostępnych składników, które były sprzedawane w sklepie za grosze. Zróbmy dziś trochę nostalgii!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść śledzie ze skóry, wypatrosz, odetnij głowę, płetwy i ogon.

Pokrój rybę wzdłuż, Usuń grzbiet i pestki.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Umieść filety śledziowe, ser topiony, cebulę i gotowaną marchewkę w misce blendera. Zmiel na gładką konsystencję.

Dodaj sól i mielony pieprz do smaku. Jeszcze raz wszystko dobrze wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy