adjika z jabłkami i pomidorami na zimę

1 godz. 0 min.
6 porcji
Adjika z jabłkami i pomidorami na zimę
Atlas, stock.adobe.com
0

Moja rodzina uwielbia Adjikę, więc gotuję ją na różne sposoby. Chcę podzielić się z wami przepisem na adżiki z jabłkami, który jest przygotowywany po prostu i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Zimą do mięsa lub kanapek z domowym smalcem jest to, czego potrzebujesz!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka i wszystkie warzywa opłucz, obierz i pokrój na małe, dowolne kawałki, a następnie przepuść wszystko na przemian przez maszynę do mięsa. Zmiel czosnek osobno.

Przenieś masę warzywną do garnka do gotowania, dodaj olej roślinny i mieszając zagotuj. Gotuj obrabiany przedmiot na małym ogniu do pożądanej konsystencji (zajmie to około 40-60 minut).

Dodaj sól, cukier, posiekany czosnek, czarny pieprz i ziele angielskie. Wlej ocet, wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej wrzącą Adjikę do sterylnych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przechowuj sos w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy