pierwsze dania 22.01.2022

bulion z kaczki

1 godz. 40 min.
4 porcje
Bulion z kaczki
0

Bulion z kaczki bardzo różni się od zwykłego kurczaka lub indyka. Jest znacznie grubszy, a jej smak jest zupełnie inny. Jeśli więc dążysz do różnorodności i szukasz czegoś nowego-ten przepis jest właśnie dla ciebie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij kaczkę zimną wodą, zagotuj na dużym ogniu i usuń pianę.

Bulion z kaczki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj obraną cebulę, marchewkę i czosnek i gotuj przez 1-1, 5 godziny na małym ogniu.

Bulion z kaczki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

15 minut przed końcem gotowania dodaj liść laurowy, sól i pieprz.

Bulion z kaczki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

W razie potrzeby odcedź gotowy bulion przez gazę.

Bulion z kaczki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Foto: Aleksandra Maksimova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy