dania główne 22.01.2022

Indyk z dynią i ziemniakami w piekarniku

1 godz. 0 min.
6 porcji
Indyk z dynią i ziemniakami w piekarniku
Maria Pererodyna, stock.adobe.com
0

Dynia to nie tylko piękne, ale także bardzo zdrowe warzywo. Dlatego należy go gotować tak często, jak to możliwe. Oprócz popularnej owsianki radzę wypróbować inny ciekawy przepis-pieczonego indyka z ziemniakami i dynią w piekarniku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filety z indyka opłucz, lekko osusz i pokrój na małe kawałki.

Obierz dynię i ziemniaki, pokrój w drobną kostkę.

Rozpuść masło na patelni, dodaj indyka, smaż na złoty kolor i przenieś do przygotowanego kotła.

Na pozostałym oleju smaż ziemniaki i dynię przez 7-10 minut.

Wlej ziemniaki, dynię i czarny pieprz do kotła.

Wlej gorący bulion, sól, pieprz i przykryj. Gotuj naczynie w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy