dania główne 12.02.2022

panierowane placki warzywne

1 godz. 0 min.
4 porcje
Panierowane placki warzywne
Mila Naumova, stock.adobe.com
0

Kiedyś wziąłem za podstawę przepis na zwykłe placki ziemniaczane i postanowiłem z nim poeksperymentować. A co, jeśli ugotujesz je z różnych warzyw? A co, jeśli zwiniesz je w panierkę? A co, jeśli później upieczesz je w piekarniku? Wynik można zobaczyć na zdjęciu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel brokuły, kalafior i zioła w blenderze.

Zetrzyj ziemniaki, marchewkę i cukinię i odcedź płyn.

Wymieszaj warzywa, dodaj jajka, śmietanę, przyprawy i mąkę. Wymieszaj masę.

Uformuj placki ziemniaczane o małej grubości, zwiń w krakersy i połóż na pergaminie.

Piecz je w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około 40 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy