przekąski 08.07.2023

Chudy julienne z grzybami

45 min
2 porcje
Chudy julien z grzybami
0

Ze względu na to, że julienne bardziej dotyczy technologii gotowania niż konkretnych produktów, można ją uczynić chudą. Próbowałem kilku różnych przepisów i chcę podzielić się z Wami tym, który najbardziej mi się podobał.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Smaż posiekaną cebulę na oleju roślinnym przez kilka minut.

Dodaj pokrojone grzyby i smaż przez kolejne 7 minut.

Dodaj mąkę i przyprawy i wymieszaj.

Dodaj chudy majonez, kilka łyżek wody i ponownie gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.

Włóż julienne do kokilek. Posyp startym tofu według uznania.

Wyślij go na 10-15 minut do piekarnika w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy