dania główne 22.01.2022

kotlety z tuńczyka z ziemniakami

30 min
4 porcje
Kotlety z tuńczyka z ziemniakami
noirchocolate, stock.adobe.com
0

Praktyka pokazała, że nie ma takiego produktu, z którego nie można zrobić mięsa mielonego! Te proste i różowe kotlety są wykonane z najdelikatniejszego tuńczyka w puszce. A dzięki ziemniakom w składzie są również obfite.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj ziemniaki w mundurkach do miękkości, obierz i zetrzyj.

Spuść płyn z tuńczyka i kukurydzy.

Posiekaj zwykłą i zieloną cebulę z czosnkiem i wymieszaj wszystkie składniki.

Dodaj jajko, bułkę tartą, sól i pieprz i ponownie wymieszaj.

Uformuj niezbyt grube kotlety i usmaż je z obu stron na oleju roślinnym. W razie potrzeby można panierować w bułce tartej lub sezamie.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy