Sałatka z wędzoną makrelą i warzywami jest przygotowywana prosto i szybko, nadaje się do diety. Makrela może być wędzona zarówno na gorąco, jak i na zimno. Ważne jest, aby usunąć maksymalną liczbę małych nasion.
Składniki
- sałata lodowa - 1 arkusz
- pomidory - 1 rzecz
- ogórki - 1/2 kawałki
- makrela (wędzone) – 1/2 tusze
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sok z limonki - 1 art.
- Sezam - 1 łyżeczka
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj i osusz liść sałaty, rozerwij rękami i włóż do salaterki.
Umyj pomidora i połowę ogórka, pokrój na małe kawałki i połóż na sałacie.
Podziel filety z makreli na małe kawałki i ułóż na warzywach.
Dopraw sałatkę oliwą z oliwek i skrop sokiem z limonki, Posol i dodaj przyprawy do smaku.
Przed podaniem posyp sałatkę sezamem. Możesz wziąć czarny sezam lub nasiona lnu dla kontrastu. W razie potrzeby możesz również posypać sałatkę posiekanymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy