To klasyczny orientalny przepis na sałatkę na co dzień. Aby nie tracić dużo czasu, gotuj soczewicę zgodnie z instrukcjami. Czas gotowania zależy od rodzaju, więc zwróć uwagę na opakowanie. Pozostaje tylko dodać pomidory i zioła.
Składniki
- soczewica (gotowane) – 300 g
- pomidory - 200 g
- papryka - 1 rzecz
- pietruszka - 1 pęczek
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory i paprykę w drobną kostkę, posiekaj warzywa.
Wymieszaj wszystko z gotowaną soczewicą, która już ostygła.
Dopraw sałatkę oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dodaj przyprawy do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy