Dereń z miodem na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dereń z miodem na zimę
0

Piękny i jednocześnie niezwykle prosty kęs derenia-Dereń z miodem. Lepiej przechowywać takie słoiki w ciemnym, chłodnym miejscu. A poza tym nawet najbardziej niedoświadczony kucharz poradzi sobie z gotowaniem.

Składniki

  • Dereń - 1 kg
  • cukier - 1 kg
  • woda - 300 ml
  • miód - 150 g
  • sok z cytryny - 0.5 szklanki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj syrop z wody i cukru.

Napełnij dereń i pozostaw na noc.

Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 25 minut na małym ogniu.

Dodaj sok z cytryny i miód i gotuj obrabiany przedmiot przez kolejne 20 minut.

Zwiń dereń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy