Zrób sałatkę z soczewicą, pomidorami i granatem. Stanie się prawdziwą ozdobą stołu i na pewno przypadnie do gustu każdemu. Soczewicę lepiej używać zielonej, ponieważ doskonale zachowuje swój kształt i jest łatwa do przygotowania.
Składniki
- zielona soczewica (gotowane) – 200 g
- pomidory koktajlowe - 1 gałązka
- granat (ziarna) – 1 szkło
- feta - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- szczypiorek - 2 stem
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory, zieloną cebulę i obraną cebulę.
Połącz soczewicę, oba rodzaje cebuli, ziarna granatu i pomidory w misce.
Dodaj oliwę z oliwek, sól i fetę pokruszoną palcami.
Wrzuć sałatkę, połóż na ładnym talerzu i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy