sałatki 22.01.2022

Olivier z gotowaną kiełbasą i jabłkami

25 min
6 porcji
Olivier z gotowaną kiełbasą i jabłkami
0

Nigdy nie próbowałeś Oliviera z jabłkiem? Napraw to szybko! Jabłka ciekawie uzupełniają warzywa i kiełbasę przyjemną kwaskowatością. A jeśli masz pod ręką zbyt słodką odmianę, po prostu dodaj kilka kropli soku z cytryny. Olivier wyjdzie, co trzeba!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ziemniaki, marchew, jajka, ogórki, jabłko i kiełbasę pokroić w drobną kostkę.

Olivier z gotowaną kiełbasą i jabłkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Zielony groszek wrzuć do durszlaka, opłucz pod bieżącą wodą i lekko osusz na ręczniku papierowym.

Olivier z gotowaną kiełbasą i jabłkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Połącz groszek, kiełbasę, jajka, ziemniaki, jabłko, marchewkę i ogórki w głębokiej misce.

Olivier z gotowaną kiełbasą i jabłkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Sól, pieprz, dodaj majonez i delikatnie wymieszaj sałatkę łyżką.

Olivier z gotowaną kiełbasą i jabłkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Połóż Oliviera na talerzu do serwowania, udekoruj zielonym groszkiem i ziołami.

Olivier z gotowaną kiełbasą i jabłkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy