marynowana tarnina na zimę

30 min
6 porcji
Marynowana tarnina na zimę
0

Nie wystarczy znaleźć dobre oliwki w sklepie, a ich ceny gryzą. Na szczęście istnieje świetna alternatywa - marynowana tarnina. Zdziwisz się, jakie to pyszne! Użyj tarniny do dekoracji lub podawaj jako przystawkę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dobrze opłucz Tarninę, nakłuj każdą jagodę igłą.

Wlej tarninę do przygotowanych słoików.

W rondlu połącz wodę z przyprawami i solą.

Gotuj przez 5 minut i wlej do słoików z tarniny. Przykryj i odstaw na 25 do 30 minut.

Odcedź do garnka, dodaj ocet i gotuj przez 2 minuty po ugotowaniu.

Wlej wrzącą marynatę do słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy