Nie wystarczy znaleźć dobre oliwki w sklepie, a ich ceny gryzą. Na szczęście istnieje świetna alternatywa - marynowana tarnina. Zdziwisz się, jakie to pyszne! Użyj tarniny do dekoracji lub podawaj jako przystawkę.
Składniki
- turn - 800 g
- ocet jabłkowy - 100 ml
- liść laurowy - 3 kawałki
- ziele angielskie - 3 groszek
- czarny pieprz - 10 groszek
- sól - 1 art.
- woda - 1 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dobrze opłucz Tarninę, nakłuj każdą jagodę igłą.
Wlej tarninę do przygotowanych słoików.
W rondlu połącz wodę z przyprawami i solą.
Gotuj przez 5 minut i wlej do słoików z tarniny. Przykryj i odstaw na 25 do 30 minut.
Odcedź do garnka, dodaj ocet i gotuj przez 2 minuty po ugotowaniu.
Wlej wrzącą marynatę do słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy