Tuńczyk w puszce nadaje się nie tylko do sałatek, ale także do kanapek. To nie tylko pyszny, ale także zdrowy przepis-z jajkiem i warzywami. Obfita przekąska na każdy dzień dla każdego, kto pilnuje swojej diety. Szczególnie dobry z chlebem pełnoziarnistym.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- tuńczyk - 200 g
- cebula fioletowa - 1 sztuk
- sałata - 2 liścia
- pomidory - 1-2 kawałki
- ogórki - 1 sztuk
- jaja kurze - 2 kawałki
- ser śmietankowy - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posmaruj chleb serem śmietankowym.
Ugotuj jajka na twardo i pokrój w plasterki.
Cienko pokrój wszystkie warzywa.
Połóż liście sałaty na dwóch kromkach chleba.
Na nich - ogórki, cebula, pomidory, a następnie tuńczyk rozgnieciony widelcem.
Ułóż jajka i przykryj chlebem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy