Bardzo wygodnie jest zwinąć kilka rodzajów warzyw jednocześnie w jednym słoiku. Więc przekąska będzie bardziej zróżnicowana i nie będziesz musiał otwierać kilku trzech litrów na stół, które następnie staną w lodówce. Mówię o kabaczku z pomidorami.
Składniki
- Patisson - 600 g
- pomidory (małe) – 400 g
- papryka - 200 g
- czosnek - 2 ząbki
- koperek - 2 parasolka
- liść laurowy - 2 kawałki
- ziele angielskie - 6 groszek
- sól - 1.5 art.
- cukier - 1.5 art.
- ocet - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój warzywa losowo i włóż do sterylnych słoików z czosnkiem, koperkiem, lavrushką i pieprzem.
Zalej obrabiany przedmiot wrzącą wodą i pozostaw pod pokrywkami na 10 minut.
Odcedź tę wodę i dodaj do niej sól i cukier. Doprowadzić do wrzenia i wlać ocet.
Ponownie napełnij warzywa i zwiń słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy