pomidory z octem jabłkowym na zimę

20 min
18 porcji
Pomidory z octem jabłkowym na zimę
Irina Sokolovskaya, stock.adobe.com
0

Spróbuj przynajmniej raz ugotować pomidory z octem jabłkowym na zimę. Dzięki temu dodatkowi są mniej kwaśne. Uważa się również, że ocet jabłkowy ma wyższą wartość odżywczą niż alkohol, ponieważ jest przygotowywany z naturalnych składników.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pomidory nakłuć igłą w kilku miejscach.

Paprykę obrać z nasion i pokroić na małe kawałki.

Obierz czosnek i pokrój na duże kawałki.

Złóż koperek, czosnek, paprykę i pomidory do słoików.

Napełnij do góry wrzącą wodą i pozostaw na 30 minut.

Odcedź do rondla i ponownie zagotuj. Dodaj cukier, sól i ocet jabłkowy.

Wlać wrzącą marynatę do słoików, zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy