Bardzo smaczny i delikatny sernik uzyskuje się z twarogu i śmietany. Ponadto ten przepis z pewnością spodoba się tym, którzy nie lubią gotować ze złożonych i specyficznych składników. Przed podaniem polej deser karmelem lub dżemem.
Składniki
- ciasteczka - 250 g
- masło - 80 g
- twaróg - 500 g
- śmietana (20%) – 200 g
- brązowy cukier - 150 g
- wanilina - 0.5 łyżeczka
- Skórka z cytryny - 2 art.
- jaja kurze - 3 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel ciasteczka i masło w blenderze i mocno ubij podstawę do formy.
Ubij wszystkie pozostałe składniki, aż będą całkowicie gładkie i wlej na wierzch.
Włóż sernik i pojemnik z wodą do nagrzanego piekarnika.
Piec deser w piekarniku przez godzinę w temperaturze 170 stopni.
Odstaw na kolejne pół godziny z otwartymi drzwiami, a następnie ostudź.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy