desery 13.07.2023

lody arbuzowe z mlekiem w domu

15 min
4 porcje
Lody arbuzowe z mlekiem w domu
fotografci2019, stock.adobe.com
0

Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić domowe lody arbuzowe z mlekiem. Letni deser pomoże ci znieść upał i rozweselić. Spróbuj zamrozić go w kokilkach przypominających plasterek arbuza.

Składniki

  • arbuz (miazga) – 1 kg
  • sok z cytryny - 100 ml
  • mleko - 500 ml
  • cukier - 350 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz miąższ arbuza i zmiel w blenderze.

Dodaj mleko, sok z cytryny i cukier. Włącz blender na kolejne 1 minutę.

Włóż do przygotowanej formy i włóż do zamrażarki. Pierwsze 3 godziny co 40 minut wyjmij lody i dokładnie ubij mikserem.

Następnie włóż lody do zamrażarki na kolejne 4 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy