solanka z suszonymi grzybami i kapustą na zimę

1 godz. 20 min.
6 porcji
Solanka z suszonymi grzybami i kapustą na zimę
0

Dzisiaj chcę podzielić się z wami przepisem na wspaniałą solankę w puszkach z suszonymi grzybami i kapustą. Ta opcja jest idealna na zimowe dni, kiedy chcesz czegoś rozgrzewającego i pożywnego. Przygotowanie jest bardzo proste, a wynik zachwyci Ciebie i Twoich bliskich.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej grzyby wrzącą wodą i pozostaw na godzinę.

Drobno posiekaj kapustę, cebulę i marchewkę.

Dodaj umyty ryż, kapustę, sól i przyprawy do grzybów wodą.

Uzupełnij wodą, aby wszystko lekko przykryła.

Gotuj obrabiany przedmiot przez pół godziny na małym ogniu.

Podsmaż cebulę i marchewkę na oleju.

Zmiel czosnek i dodaj do kapusty smażoną i pozostałymi składnikami.

Dusić wszystko razem przez kolejne pół godziny i zwinąć w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy