Wbrew stereotypom tłuszcze są integralną częścią naszego organizmu, a co za tym idzie, diety. Po prostu muszą być poprawne i przydatne. Na przykład tłuszcze roślinne z awokado lub tłuszcze rybne z konserw rybnych.
Składniki
- konserwy rybne - 2 banki
- awokado - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 160 g
- ogórki - 2 kawałki
- kukurydza - 100 G
- sałata - 60 g
- szpinak - 60 g
- Sezam - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dowolnie pokrój wszystkie warzywa i posiekaj rękami liście sałaty.
Dodaj szpinak i kukurydzę.
Zetrzyj przetwory widelcem i dodaj do sałatki.
Posyp wszystko sezamem i skrop oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy