sałatki
22.01.2022
Sałatka z czerwoną rybą, szpinakiem, rzodkiewką i zielonym groszkiem
10 min
3 porcje
Najlepiej przygotować sałatkę na wiosnę ze świeżych warzyw. Jeśli użyjesz mrożonego groszku, gotuj go wcześniej w osolonej wodzie przez 2 minuty. Jeśli chodzi o czerwoną rybę, każda, którą masz, wystarczy.
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 150 g
- zielony groszek (świeży) – 200 g
- szpinak (baby) – 200 g
- rzodkiewka - 100 g
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę i rzodkiewkę.
Połącz zielony groszek, szpinak, rybę i rzodkiewkę.
Dodaj zmielony pieprz, sól, olej roślinny i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy