Z kawiorem warzywnym wszystko jest jasne, ale co z grzybem? Co więcej, za każdym razem okazuje się zupełnie inny, w zależności od tego, jakie grzyby weźmiesz. Tym razem dzielę się przepisem na borowiki – pyszne, proste i łatwe.
Składniki
- borowiki - 2 kg
- pomidory - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- Olej roślinny - 100 ml
- sól - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- ocet - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz borowiki, gotuj przez 20 minut we wrzącej wodzie i przepuść przez maszynę do mięsa.
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż do miękkości w połowie oleju. Przepuść również przez maszynę do mięsa.
Osobno przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa. Wymieszaj ze smażeniem, grzybami, pozostałym olejem, solą i pieprzem.
Dusić kawior przez około godzinę, wlać ocet, wymieszać i zwinąć w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy