kawior grzybowy z borowików na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior grzybowy z borowików na zimę
0

Z kawiorem warzywnym wszystko jest jasne, ale co z grzybem? Co więcej, za każdym razem okazuje się zupełnie inny, w zależności od tego, jakie grzyby weźmiesz. Tym razem dzielę się przepisem na borowiki – pyszne, proste i łatwe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz borowiki, gotuj przez 20 minut we wrzącej wodzie i przepuść przez maszynę do mięsa.

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż do miękkości w połowie oleju. Przepuść również przez maszynę do mięsa.

Osobno przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa. Wymieszaj ze smażeniem, grzybami, pozostałym olejem, solą i pieprzem.

Dusić kawior przez około godzinę, wlać ocet, wymieszać i zwinąć w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy