Konserwy rybne w sklepie nie zachwycają składem i asortymentem. Trudno znaleźć idealną opcję smaku, a niektóre rodzaje ryb wydają się w ogóle nie istnieć. Znalazłem rozwiązanie dawno temu i po prostu gotuję je samodzielnie. Na przykład szczupak w puszkach z warzywami.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i pokrój szczupaka na kawałki. Marynuj przez 1-1, 5 godziny w soli i przyprawach do smaku.
Lekko usmaż rybę ze wszystkich stron na oleju i wyślij na patelnię.
Osobno usmaż posiekaną cebulę i marchewkę i wyślij tam.
Obierz pomidory, zmiel blenderem i dopraw pomidora.
Polej szczupaka warzywami, zagotuj wszystko i gotuj przez godzinę na małym ogniu.
Zwiń konserwy w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy