szczupak w puszce z warzywami na zimę

3 godz. 0 min.
4 porcje
Szczupak w puszkach z warzywami na zimę
0

Konserwy rybne w sklepie nie zachwycają składem i asortymentem. Trudno znaleźć idealną opcję smaku, a niektóre rodzaje ryb wydają się w ogóle nie istnieć. Znalazłem rozwiązanie dawno temu i po prostu gotuję je samodzielnie. Na przykład szczupak w puszkach z warzywami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój szczupaka na kawałki. Marynuj przez 1-1, 5 godziny w soli i przyprawach do smaku.

Lekko usmaż rybę ze wszystkich stron na oleju i wyślij na patelnię.

Osobno usmaż posiekaną cebulę i marchewkę i wyślij tam.

Obierz pomidory, zmiel blenderem i dopraw pomidora.

Polej szczupaka warzywami, zagotuj wszystko i gotuj przez godzinę na małym ogniu.

Zwiń konserwy w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy