kawior kurkowy na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior z kurków na zimę
0

Wszyscy wiedzą o kawiorze warzywnym z cukinii lub bakłażana. Inną doskonałą opcją domową jest ten sam kawior z grzybów. Na przykład kurki. A następnie w przepisie powiem Ci nie tylko, jak go ugotować, ale także jak zwinąć go w słoiki na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj kurki, gotuj przez 20 minut we wrzącej wodzie i przepuść przez maszynę do mięsa.

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż na oleju przez 7-10 minut.

Dodaj pomidora i wodę, sól i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne kilka minut.

Dodaj grzyby, gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut i włóż do sterylnych słoików.

Dodaj trochę gorącego oleju do każdego słoika i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy