Wszyscy wiedzą o kawiorze warzywnym z cukinii lub bakłażana. Inną doskonałą opcją domową jest ten sam kawior z grzybów. Na przykład kurki. A następnie w przepisie powiem Ci nie tylko, jak go ugotować, ale także jak zwinąć go w słoiki na zimę.
Składniki
- kurki - 1.2 kg
- cebula - 400 g
- marchew - 200 g
- pasta pomidorowa - 100 g
- sól - 1 art.
- Olej roślinny - 100 ml
- woda - 100 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj kurki, gotuj przez 20 minut we wrzącej wodzie i przepuść przez maszynę do mięsa.
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż na oleju przez 7-10 minut.
Dodaj pomidora i wodę, sól i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne kilka minut.
Dodaj grzyby, gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut i włóż do sterylnych słoików.
Dodaj trochę gorącego oleju do każdego słoika i zwiń na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy