tkemali z brzoskwiń na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Tkemali z brzoskwiń na zimę
0

Śliwki tradycyjnie trafiają do klasycznego gruzińskiego tkemali. Ale możesz pójść o krok dalej i uczynić go jeszcze bardziej interesującym. Na przykład taki brzoskwiniowy tkemali zdecydowanie zasługuje na uwagę, jeśli lubisz niezwykłe sosy owocowe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej brzoskwinie wrzącą wodą przez kilka minut. Obierz i usuń pestki.

Przełóż je przez maszynkę do mięsa z czosnkiem, pieprzem i kolendrą.

Gotuj masę przez około pół godziny na małym ogniu.

Dodaj pozostałe składniki i gotuj tkemali przez kolejne 15-30 minut do pożądanej gęstości.

Zwiń sos na zimę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy