napoje 13.06.2023

kompot z kaliny

20 min
4 porcje
Kompot z kaliny
AGfoto, stock.adobe.com
0

Jedzenie świeżej kaliny jest bardzo amatorem, ponieważ ma specyficzny smak i cierpkość. Jednocześnie doskonale nadaje się do różnorodnych potrzeb kulinarnych. A najprostszym i najbardziej oczywistym rozwiązaniem jest ugotowanie z niego kompotu.

Składniki

  • Kalina - 200 g
  • cukier - 100 g
  • woda - 1 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj i opłucz Kalinę i poparz ją wrzącą wodą.

Napełnij czystą wodą i zagotuj.

Gotuj kompot przez 7-10 minut i dodaj cukier do smaku.

Pozwól kompotowi zaparzyć się pod przykryciem i odcedź.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy