zupa grochowa w autoklawie na zimę

40 min
6 porcji
Zupa grochowa w autoklawie na zimę
0

Przez długi czas wątpiłem, czy w ogóle jest sens zwijania zup na zimę. W końcu chodzi o to, aby pierwsze danie było świeże i gorące. Ale warto było raz zaopatrzyć się w zupę grochową w autoklawie – i nie było więcej tych pytań. I na pewno docenisz wygodę!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć groszek przez noc.

Rozdrobnij mięso i smaż do miękkości.

Osobno podsmaż posiekaną marchewkę i cebulę na smalcu.

Włóż wszystko do słoików bez zbytniego zagęszczania.

Dodaj liść laurowy do każdego słoika, 1 łyżeczkę. sól i przyprawy do smaku.

Napełnij gorącą wodą lub bulionem.

Sterylizuj półfabrykaty w autoklawie w temperaturze 105 stopni przez 20 minut.

Rzuć zupę grochową na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy