Przygotowanie do barszczu z buraków i marchwi na zimę

1 godz. 30 min.
8 porcji
Przygotowanie do barszczu z buraków i marchwi na zimę
0

Oprócz sałatek i prostych warzyw w puszkach zawsze robię kilka słoików na barszcz na zimę. Oto prawie gotowa opcja, już z burakami i marchewką, znacznie zaoszczędzi czas na gotowaniu w przyszłości. Również młode warzywa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj morkę i buraki.

Dodaj olej i jedną trzecią octu, wlej wodę i gotuj wszystko razem przez 15 minut.

Zmiel pomidory blenderem i wlej do reszty warzyw.

Dodaj wszystkie pozostałe składniki.

Dusić SOS barszczowy przez godzinę na małym ogniu.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy