dżem morelowy i cytrynowy bez pestek

20 min
8 porcji
Dżem z moreli i cytryny bez pestek
pilipphoto, stock.adobe.com
0

Świetny przepis o orzeźwiającym cytrusowym smaku! Dżem z moreli i cytryny okazuje się piękny i bardzo smaczny. Wybrałem idealny, jak dla mnie, stosunek owoców. Możesz dodać więcej lub mniej cytryn.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Morele przekrój na pół i obierz.

Sparzyć cytryny wrzącą wodą, obrać ze skórki i białych folii, podzielić na plasterki.

Przepuść morele i cytryny przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, gotuj przez 10 minut i włóż do wysterylizowanych słoików. Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy