Ze wszystkich dziesiątek przepisów na chrupiące korniszony w puszkach, ten stał się moim ulubionym. Nadzienie pomidorowe nadaje im zupełnie inny smak. Ponadto trudno jest znaleźć taki przedmiot w sklepach, co oznacza, że możesz zaskoczyć rodzinę i bliskich przy stole. Świetna opcja!
Składniki
- korniszony - 1.2 kg
- woda - 1 L
- kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka
- pasta pomidorowa - 100 g
- czosnek - 6 ząbki
- cukier - 60 G
- Goździk - 3 Bud
- nasiona gorczycy - 1 art.
- Sol - 50 g
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
- liść laurowy - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz korniszony wcześniej przez kilka godzin w zimnej wodzie.
Wymieszaj koncentrat pomidorowy, wodę i wszystkie przyprawy. Zagotuj nadzienie i dodaj kwas cytrynowy.
Ułóż ogórki w wysterylizowanych słoikach z dodatkami do smaku.
Napełnij polewą pomidorową i sterylizuj słoiki przez kolejne 15 minut.
Zwiń je na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy