korniszony w polewie pomidorowej na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Korniszony w nadzieniu pomidorowym na zimę
0

Ze wszystkich dziesiątek przepisów na chrupiące korniszony w puszkach, ten stał się moim ulubionym. Nadzienie pomidorowe nadaje im zupełnie inny smak. Ponadto trudno jest znaleźć taki przedmiot w sklepach, co oznacza, że możesz zaskoczyć rodzinę i bliskich przy stole. Świetna opcja!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz korniszony wcześniej przez kilka godzin w zimnej wodzie.

Wymieszaj koncentrat pomidorowy, wodę i wszystkie przyprawy. Zagotuj nadzienie i dodaj kwas cytrynowy.

Ułóż ogórki w wysterylizowanych słoikach z dodatkami do smaku.

Napełnij polewą pomidorową i sterylizuj słoiki przez kolejne 15 minut.

Zwiń je na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy