Mówiąc o oryginalnych przekąskach, chciałbym osobno wspomnieć o kawiorze z pietruszki. Następnie opowiem szczegółowo, jak dokładnie przygotowuje się taką ciekawostkę i co jeszcze będzie do niej potrzebne. Niezwykłą opcją jest coś między kawiorem warzywnym a pesto.
Składniki
- pietruszka - 500 g
- seler (zieleń) – 500 g
- ostra czerwona papryka - 300 g
- czosnek - 100 g
- koperek - 1 pęczek
- ocet jabłkowy - 20 ml
- sól - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz i osusz wszystkie warzywa.
Przepuść wszystkie składniki przez maszynę do mięsa.
Dodaj sól i ocet, wymieszaj i pozostaw masę na 20 minut.
Włóż do sterylnych słoików i sterylizuj kawior przez kolejne 15-20 minut.
Zwiń słoiki na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy