dżem dyniowy z suszonymi morelami i pomarańczą

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem z dyni z suszonymi morelami i pomarańczą
anaumenko, stock.adobe.com
0

Oszałamiający jasny odcień dżemu z dyni, suszonych moreli i pomarańczy sprawia, że chcesz go natychmiast zjeść. Po co więc odmawiać sobie przyjemności? Dalej w przepisie chętnie podzielę się pomysłem, jak przygotować kilka słoików na przyszłość.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj dynię i umyte suszone morele.

Przykryj je cukrem, zagotuj i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Obierz pomarańcze ze wszystkich folii i pokrój miąższ. Wyciśnij sok z cytryny i rozbij laski cynamonu.

Wyślij wszystko do dyni i gotuj przez kolejne 20 minut.

Wyłącz kuchenkę i pozostaw dżem na 15-20 minut.

Włóż go do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy