dżem morelowy z migdałami

3 godz. 0 min.
2 porcje
Dżem morelowy z migdałami
sriba3, stock.adobe.com
0

Zwykły dżem morelowy ma się dobrze, z wyjątkiem tego, że jest już strasznie nudny. Postanowiłem więc urozmaicić znajomy przepis. Okazało się bardzo smaczne i interesujące. Dzieci są szczególnie zachwycone!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i osusz morele, usuń pestki i pokrój miąższ w plasterki.

Napełnij morele cukrem i pozostaw na 2 godziny, a następnie dodaj do nich obrane migdały.

Gotuj dżem na małym ogniu przez pół godziny, mieszając, a następnie pozwól mu całkowicie ostygnąć.

Zagotuj go ponownie w ten sam sposób i natychmiast zwiń na gorąco do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy