Ile przepisów na sałatki warzywne i preparaty na zimę istnieje, ale nadal chcę czegoś nowego. Dlatego dzisiaj proponuję ugotować cudowną obfitą sauté z bakłażana. Taka sałatka to nie tylko przystawka, ale pełnoprawny dodatek, a nawet danie główne.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż na oleju do miękkości.
Dodaj posiekaną paprykę i smaż przez kolejne 10 minut.
Dodaj pokrojony w kostkę bakłażan i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut na średnim ogniu.
Obierz pomidory, zmiksuj w blenderze i zalej warzywa. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Dodaj posiekany czosnek, cukier i sól, a po kolejnych 5 minutach wlej ocet.
Wrzuć saute do wysterylizowanych słoików na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy