Neutralny smak squasha pozwala gotować je na wiele różnych sposobów. Na przykład zwiń je na zimę jak grzyby. Jeśli nie powiesz gościom i domownikom, z czego pochodzi ten przedmiot, trudno się domyślić.
Składniki
- Patisson - 1 kg
- woda - 250 ml
- Olej roślinny - 80 ml
- sól - 1 art.
- cukier - 1 art.
- ocet - 30 ml
- liść laurowy - 2 kawałki
- ziele angielskie - 10 groszek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj wodę z octem, olejem, przyprawami, cukrem i solą.
Gotuj marynatę przez 2-3 minuty.
Włóż do niego losowo pokrojoną Kabaczek, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 4 minuty.
Włóż squash do słoików, zalej marynatą i wyślij do piekarnika na 20-30 minut w 150 stopniach.
Zwiń obrabiany przedmiot.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy