Kabaczek jak grzyby na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kabaczek jak grzyby na zimę
annapustynnikova, stock.adobe.com
0

Neutralny smak squasha pozwala gotować je na wiele różnych sposobów. Na przykład zwiń je na zimę jak grzyby. Jeśli nie powiesz gościom i domownikom, z czego pochodzi ten przedmiot, trudno się domyślić.

Składniki

  • Patisson - 1 kg
  • woda - 250 ml
  • Olej roślinny - 80 ml
  • sól - 1 art.
  • cukier - 1 art.
  • ocet - 30 ml
  • liść laurowy - 2 kawałki
  • ziele angielskie - 10 groszek

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę z octem, olejem, przyprawami, cukrem i solą.

Gotuj marynatę przez 2-3 minuty.

Włóż do niego losowo pokrojoną Kabaczek, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 4 minuty.

Włóż squash do słoików, zalej marynatą i wyślij do piekarnika na 20-30 minut w 150 stopniach.

Zwiń obrabiany przedmiot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy